13 de febrer: Dia Mundial de la Ràdio

13 de febrer: Dia Mundial de la Ràdio

bannerES-01

 L’any 2011, la Conferència General de la Unesco (http://www.unesco.org) va instaurar el 13 de febrer com a Dia Mundial de la Ràdio (http://www.unesco.org/new/es/world-radio-day). No va ser una data aleatòria, sinó que es commemorava el dia de l’any 1946 en què les Nacions Unides van crear la Ràdio de les Nacions Unides. En aquest enllaç (http://www.diamundialradio.org/?q=es/) podeu consultar tots els esdeveniments que, a propòsit d’aquesta celebració, es faràn arreu del món.

Sabíeu que la ràdio encara és el mitjà de comunicació amb una audiència més gran a tot el món, fins i tot més que internet? Sabíeu que l’Ona de Sants-Montjuïc és l’emissora local més antiga de la ciutat de Barcelona? Sabíeu que gràcies a l’esforç d’un equip d’una setantena de voluntaris la nostra emissora manté una programació en directe els set dies de la setmana?
La ràdio, es un invent atribuït a Marconi, però realment va ser Nikola Tesla el primer en desenvolupar la transmissió de ones via ràdio.
.tesla
Nikola Tesla
 bannerES-04
Bona Diada de la Ràdio a tots!

 


Related Articles

Dimecres, primera emissió de ‘La música que nos parió’

Avui dimecres, arrenca un nou programa a l’Ona de Sants-Montjuïc. ‘La música que nos parió’, un espai dedicat al bo

De la cançó improvisada al rap, al ‘Tren de mitjanit’

  El ‘Tren de mitjanit’ (http://www.ivoox.com/podcast-tren-mitjanit-ona-sants_sq_f148693_1.html) d’aquesta setmana dedica un programa especial a analitzar la cançó improvisada, un gènere popular

‘Les Rutes del So’ homenatja Pete Seeger

  El 27 de gener passat es va morir un dels cantautors nord-americans més importants del segle XX, Pete Seeger

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*