13 de febrer: Dia Mundial de la Ràdio

13 de febrer: Dia Mundial de la Ràdio

 

 L’any 2011, la Conferència General de la Unesco (http://www.unesco.org) va instaurar el 13 de febrer com a Dia Mundial de la Ràdio (http://www.unesco.org/new/es/world-radio-day). No va ser una data aleatòria, sinó que es commemorava el dia de l’any 1946 en què les Nacions Unides van crear la Ràdio de les Nacions Unides. En aquest enllaç (http://www.diamundialradio.org/?q=es/) podeu consultar tots els esdeveniments que, a propòsit d’aquesta celebració, es faràn arreu del món.

Sabíeu que la ràdio encara és el mitjà de comunicació amb una audiència més gran a tot el món, fins i tot més que internet? Sabíeu que l’Ona de Sants-Montjuïc és l’emissora local més antiga de la ciutat de Barcelona? Sabíeu que gràcies a l’esforç d’un equip d’una setantena de voluntaris la nostra emissora manté una programació en directe els set dies de la setmana?
La ràdio, es un invent atribuït a Marconi, però realment va ser Nikola Tesla el primer en desenvolupar la transmissió de ones via ràdio.
.tesla
 Nikola Tesla
Bona Diada de la Ràdio a tots!

 


Related Articles

Joies maleïdes i mitologia catalana a ‘Arcannum’

 ‘Arcannum’ és una de les propostes de dimecres a l’Ona de Sants-Montjuïc. Avui, el programa que dirigeix i presenta Morgana

Ona de Sants-Montjuïc: ràdio i imatge

Des de fa uns quants dies, l’Ona de Sants-Montjuïc ha instal·lat una webcam al control tècnic de l’emissora. De moment,

Vine a fer ràdio

Com cada nova temporada, com cada curs escolar, nosaltres obrim la possibilitat a tothom a venir a fer ràdio amb

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*