Current track

Title

Artista


La nostra filosofia

Article de el dia octubre 15, 2012

 

 

INDEPENDENT

    La majoria d’emissores del nostres país, ja siguin comercials o públiques, depenen d’alguna empresa privada, partit polític o organisme públic, fet que d’una o altra manera condiciona els seus cotinguts. En canvi, l’Ona de Sants, malgrat ser una ràdio local, s’inspira en un model més propi de la ràdio lliure que de la municipal. Som un entitat associativa i autogestionària, totalment lliure i independent, i sense afany de lucre. El fet de no estar lligats als interessos econòmics o polítics de ningú ens permet una àmplia llibertat d’expressió i una programació més plural.

LOCAL

    El servei que donem als nostres barris (especialment a Sants, Hostafrancs i La Bordeta) és difícilment qualificable. Per una banda, els nostres programes regulars i els especials informatius són una bona font per mantenir-se informat de tot allò que esdevé al Districte.

    Els nostres barris tenen un ric teixit associatiu i important tradició reivindicativa. És per això que, a més d’una font d’informació, som un altaveu per a que els nostres veïns expressin les seves reividicacions i necessitats a traves dels programes de participació ciutadana. I també mirem -com no podria ser d’una altra manera, atenent la nostra pròpia naturalesa- amb molta cura i estima al mon de l’associacionisme: totes les entitats que volen tenen cabuda als nostres programes per tal d’exposar les seves activitats i inquietuds.

    Però a més de fer ressò del que bull al Districte, en fomentem la pròpia cultura al participar directament en l’organització d’iniciatives i activitats de cada cop major tradició popular, com la Recollida de joguines de reis, etc.

NO PROFESSIONAL I FORMATIVA

    L´Ona de Sants Montjuïc destina pràcticament totes les seves hores de programació per a que totes aquelles persones interessades en qualsevol dels aspectes del món de la radiodifusió (locució, tècnic de so, producció, guionatge, etc.), puguin aprendre i desenvolupar les seves qualitats i inquietuds dintre del món de la radio. És per això que molts dels membres de l’emissora són estudiants de ciències de la comunicació que donen, amb molta il·lusió i empenta, però també amb força desorientació i inseguretat, les seves primeres pases al món dels mitjans.

ALTERNATIVA

    Davant del dial radiofònic espanyol, copat en exclusiva per les ràdio-fórmules o els mega-magazines de les grans cadenes, l’Ona de Sants-Montjuïc ha defensat sempre una estructura de programació alternativa; basada en la diversitat de continguts. Tradicionalment, la varietat ha presidit sempre les nostres graelles, de manera que cada dia, a cada hora, poguem trobar un programa diferent.

    Intentem que tots els gèneres estiguin reflexats a la nostra graella, i fem especial èmfasi en les temàtiques més oblidades a les grans ràdios. Així, programes especialitzats en literatura, ciència-ficció, motor, teatre, història, ecologia o ciència es barrejen amb altres gèneres més clàssics com l’humor o el magazine.

 

Si tu també vols formar part de la nostra familia, envia un mail a ona@onadesants.com 


La teva opinió

Deixa'ns la teva opinió

La teva adreça de correu no es publicaràRequired fields are marked *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada


%d bloggers like this: