Current track

Title

Artista

EN DIRECTE

Estem dins

22:00 24:00

EN DIRECTE

Estem dins

22:00 24:00


Dia Mundial de la Ràdio

Article de el dia febrer 13, 2013

Avui 13 de febrer, la UNESCO va declarar el Dia Mundial de la ràdio i com part d’aquest esdeveniment, volem celebrar-ho amb tos els que des de fa 28 anys han col·laborat amb el nostre mitjà.

Però fem una mica d’història, per saber els nostres orígens, i no volem dir els de la Ona de Sants, sinó els de la ràdio com a invent.

L’any 1897, Nikola Tesla, un inventor, enginyer mecànic i elèctric, va presentar la primera patent d’un radiotransmissor. Al any 1899, Marconi va fer la primera transmissió de ràdio, i al 1900 presenta la seva patent que va ser refusada, per ser considerada una còpia de la tecnologia presentada abans per Tesla.

Desprès d’una lluita per la patent als tribunals, la Cort Suprema dels Estats Units, va determinar que l’inventor de la ràdio va ser l’austríac nacionalitzat americà, Nikola Tesla. Autor de mes de 700 patents, Tesla es el pare de la ràdio, tot i que encara en alguns llibres es pot trobar a Marconi com inventor.

tesla

(Font:Viquipèdia)

La primera emissora de ràdio de la península, que emetia en continuïtat va néixer a Barcelona, amb els distintiu EAJ-1, que emetia des del Hotel Colon, situat al 1924 a la plaça de Catalunya. La veu de Maria Sabater, donava la benvinguda a la ràdio el 14 de novembre d’aquell mateix any. {play}images/eaj1.mp3{/play}

Avui 89 anys després, des de l’Ateneu Popular de Sants, ens sentim satisfets de pertànyer una mica a l’historia d’aquest mitjà que a traves de les veus ens permet imaginar el món de mil maneres.

Celebrem amb tots els nostres amics, oients, companys el Dia Mundial de la Ràdio.


La teva opinió

Deixa'ns la teva opinió

La teva adreça de correu no es publicaràRequired fields are marked *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada


Continua llegint

%d bloggers like this: