‘Les Rutes del So’ ens transporta a la cultura dels samis

sami  El poble dels samis (http://www.saamicouncil.net) és una de les ètnies més antigues d’Europa. El seu territori s’estén per les regions polars de quatre països del nord d’Europa: Noruega, Suècia, Finlàndia i la península russa de Kola. Fins no fa pas gaire, aquest poble era conegut amb el nom de ‘lapó’ i ‘Lapònia’, dos conceptes que en la seva pròpia llengua té una connotació ofensiva. És per això que moltes institucions i mitjans de comunicació han fet una tasca important de difusió de les denominacions ‘sami’ i ‘poble dels samis’.

‘Les Rutes del So’ (http://lesrutesdelso.blogspot.com) d’aquesta setmana ens transporta a les músiques d’aquest poble mil·lenari. De la mà del periodista i musicòleg Albert Reguant, podrem descobrir tot allò que segurament no coneixem dels samis.  

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.