Desapareix un símbol: comença l’enderroc de Can Vies

Aquest matí, operaris de l’Ajuntament de Barcelona han començat l’enderroc de la finca on, fins ahir a migdia, hi havia el centre ocupat Can Vies, desallotjat (http://www.onadesants.cat/14-ona/283-s-acaben-disset-anys-d-historia-a-sants-amb-el-desallotjament-de-can-vies) pels Mossos d’Esquadra en una gran operació que va mobilitzar desenes d’efectius. Després de sis hores de resistència, finalment els darrers estadants van sortir i, d’aquesta manera, s’acabaven disset anys d’història del centre autogestionat del carrer dels Jocs Florals. Les feines han començat per les balconades, i continuaran per l’interior, sense maquinària per no malmetre la finca veïna i per no tallar la circulació del carrer. Uns quants veïns s’han concentrat a migdia, de manera espontània, per protestar per un desallotjament que, tot i que s’havia anunciat, ha creat commoció en el teixit associatiu del barri. 
Boo1is CEAAMpNG
(Foto: LaMarinaFM)
 
Ahir, de fet, ja hi hagué una primera mostra de suport, amb una manifestació pels carrers de Sants, que va acabar amb aldarulls, detencions, ferits i destrosses. Entre aquestes, un grup d’encaputxats va cremar una unitat mòbil de TV3. Els Mossos d’Esquadra van irrompre, de manera violenta, a la seu del setmanari La Directa (http://www.setmanaridirecta.info/) i van trencar un vidre i van colpejar alguns dels periodistes que s’hi estaven. 
 
El batlle de Barcelona, Xavier Trias, ha condemnat els atacs violents i ha justificat el desallotjament per ordre judicial. El Consell del Barri de la Bordeta previst per avui s’ha desconvocat ‘sine die’

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.