Segon vespre d’aldarulls a Sants arran del desallotjament de Can Vies

Written by on maig 27, 2014

Per segon vespre consecutiu, el barri de Sants ha viscut aldarulls arran del desallotjament, dilluns a migdia, del centre social Can Vies (http://canvies.barrisants.org/can-vies/). Després d’una nova mostra de suport dels veïns (amb cassoles als balcons i als carrers) i d’una manifestació que ha transcorregut pels carrers pròxims a Can Vies, els Mossos d’Esquadra han tornat a carregar de manera desproporcionada. Hi ha hagut uns quants ferits per contussions de porra i de moment no consten detencions. Els fets s’han produït pocs minuts després que l’actual director general de la policia catalana, Manel Prat, anunciés que presentava la dimissió irrevocable (http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJava/notapremsavw/detall.do?id=269916&idioma=0). En una conferència de premsa de poc més de cinc minuts, i sense torn de preguntes, Prat ha dit que plegava per motius personals i que el cas d’Ester Quintana (que va prendre un ull arran d’una càrrega policial) no havia influït en aquesta decisió. No ha fet cap menció a l’operatiu que des d’ahir els Mossos d’Esquadra duen a terme a Sants. Durant aquests aldarulls, s’ha cremat l’excavadora que enderroca el símbol de la resistència del barri. 
 
Ahir a la nit, ja hi hagué incidents als carrers de Sants. Després de la manifestació convocada, la policia va fer càrregues que van acabar amb algun ferit, una vintena d’identificacions i dos detinguts. Un grup d’encaputxats va cremar una unitat mòbil de TV3, i els Mossos d’Esquadra, en un acte sense precedents, van irrompre de manera violenta a la seu del setmanari La Directa: van colpejar alguns dels estadants i van trencar un dels vidres d’entrada. En aquest vídeo (http://www.directa.cat/noticia/els-mossos-intenten-entrar-al-local-directa) es pot veure la seqüència dels fets. 
 
excavadora

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Current track
Title
Artist