Ara sona

Títol

Artista

EN DIRECTE

Fórmula Confinada

00:00 08:30

EN DIRECTE

Fórmula Confinada

00:00 08:30


Halloween vs. Castanyada i la ràdio

Article de el dia octubre 24, 2018

La tradició al nostre país es la tradicional castanyada, amb castanyes i moniatos; però en els darrers anys, les modes comercials intenten impossar-se amb la celebració anglosaxona del Halloween. També apareix la festa dels morts que es celebra a Mèxic, així que ara en comptes d’una forma de celebrar el pont de tots sants, en tenim tres de diferents.

Tots sants es una celebració d’origen celta, on els vius veneraven els morts (Samain). Al segle VII el papa Bonifaci va convertir aquesta celebració en catòlica.

En el món de la ràdio també es celebra tots sants o millor dit Halloween. Aquest 2018, fa 80 anys, un jove Orson Welles, va oferir a través de la CBS (Columbia Broadcasting Company), una adaptació radiofònica, de la novel·la de H.G.Wells “La guerra dels mons“. Aquesta adaptació va ser realitzada per Howard Koch, què després va obtenir un oscar pel guió de “Casablanca“.

La nit del 30 d’octubre de 1938, la companyia de ràdio teatre Mercury Theater on Air, dirigida per Orson Welles, va simular l’arribada d’essèrs d’un altre planeta a la terra.

https://archive.org/details/WarOfTheWorlds1938RadioBroadcast256kbps

 

The Gastonia Daily Gazette (North Carolina), November 3, 1938

Al estat espanyol, amb motiu dels 50 anys de la emissió d’aquesta peça, Jose Manuel Soriano, va dirigir a Constantino Romero, Arseni Corsellas, entre d’altres a la Cadena Ser.  També l’any 2013, Ràdio Nacional d’Espanya, va fer una versió del mateix guió amb motiu del 75 anys, amb altres grans veus de la comunicació i el doblatge.

A la nostra ràdio, el dimecres 31, la nit de la Castanyada/Halloween, els companys de La música que nos parió”, ens oferiran un espai especial.

 


La teva opinió

Deixa'ns la teva opinió

La teva adreça de correu no es publicaràRequired fields are marked *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.


%d bloggers like this: