Ara sona

Títol

Artista

EN DIRECTE

Fórmula Ona

19:00 20:00

EN DIRECTE

Fórmula Ona

19:00 20:00


La Maratona encén motors pel seu vint-i-cinquè aniversari

Article de el dia desembre 20, 2019

Des del 20 de desembre i fins al 5 de gener la solidaritat s’estendrà des de les ones d’aquesta casa, Ona de Sants, fins al carrer. La Maratona és des de fa un quart de segle la cita solidària del barri per estendre la màgia de ses majestats els Reis d’Orient als nens en risc d’exclusió social. 25 anys omplint furgonetes carregades de bons desitjos que no ha parat de créixer.

Malgrat que a primera vista és una recollida de joguines, noves o de segona mà si es troben en bon estat o complets, també es demana a la ciutadania material escolar i llibres des de que al 2008 amb la crisi es van adonar que a part de fer feliços als infants, moltes famílies no poden renovar llapis gastats, retoladors secs o estutxos amb personatges que els hi agradin als nens com els de la resta de companys/es de la classe.
La Maratona, va nèixer l’any 1994, quan un grup de socis (J.M.Sánchez, A.Barragán i altres) van pensar en aprofitar l’altaveu de la ràdio, per ajudar a fer feliços a molts nens. Els primers anys, la mateixa ràdio organitzava també la logística amb el suport i les furgonetes del nostre amic i company, ja desaparegut, Pere Ramos. Poc temps desprès, ens vam posar en contacte amb en Manel Pousa, per continuar la nostra tasca amb l’ajuda logística de la seva Fundació del Pare Manel.
 La Fundació Pare Manel va ser fundada pel Manel Pousa, una institució sense ànim de lucre, arrelada als barris de Verdum i Roquetes de Barcelona que desenvolupa i lidera projectes d’acció social i educativa. El seu esforç es centra en l’espectre de les persones, infants, joves i famílies que estan en situació de major vulnerabilitat a la ciutat. Tasca que els ha valgut una Placa al treball President Macià al 2015.

Per aquesta vint-i-cinquena edició de La Maratona els punts de recollida tradicionals repeteixen com el Club Esportiu Mediterràni (Regent Mendieta 14 i Begur 44); També les comissiones de Festes del Carrer Galileu (Melcior de Palau 71) i Rosés Casa Gran (Rosés 8); i les botigues l’Economat Social (Constitució 85) i Dungeon Marvel (Olzinelles 49). Com a novetats participen per primer cop la Biblioteca Montserrat Abelló (Comptes de Bell-Lloc 192) i l’establiment Alquímia Atelier (Gran Via de Les Corts Catalanes 767).

Una maratona que es viu al carrer i s’escolta a la Ona de Sants

Els dies 3, 4 i 5 de gener, coincidint amb la recta final de la campanya, la programació radiofònica fa un salts per emetre un especial que ocupa prop 72 hores de ràdio en directe ocupat per espais i professionals d’aquesta casa per convidar a participar. Lectures de contes, programació adaptada al públic familiar i moltes hores de treball en equip demostraran un cop mes que aquesta casa li queda un munt d’hores d’il·lusió.

Enguany la campanya sonora s’actualitza amb les veus dels programes que emetem actualment que es podran escoltar a les franges destinades als descansos publicitaris.


La teva opinió

Deixa'ns la teva opinió

La teva adreça de correu no es publicaràRequired fields are marked *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.


Continua llegint

%d bloggers like this: