Guitar Experience, entrevista Greg Howe

by admin | desembre 17, 2018 13:32

Greg Howe es un destacat guitarrista de l’època daurada del metal instrumental dels 80, que ha estat entrevistat per l’Albert Sanz, director de l’espai dedicat a la guitarra de la ràdio de Sants-Montjuïc, “Guitar Experience
Greg, pertany al grup de virtuosos creat  per la discogràfica Shrapnel Records. Va escriure juntament amb companys com Richie Kotzen, Vinnie Moore o Tony MacAlpine, algunes de les millors pàgines de la història de la guitarra elèctrica.
 
Aprofitant la seva primera visita en solitari, en Greg va parlar per Guitar Experience unes hores abans del seu concert a La Nau de Barcelona, el passat 22 de novembre.
Podreu escoltar aquesta entrevista, el dilluns 17 de desembre a partir de les 23h a l’espai, únic a tot el territori, dedicat al món de la guitarra, Guitar Experience.

Source URL: https://onadesants.cat/wp/2018/12/17/guitar-experience-entrevista-greg-howe/


Albert Casals, fa parada a “Els Insolvents”

by admin | desembre 17, 2018 10:19

El dimarts a les vuit del vespre, l’escriptor i viatger Albert Casals farà una parada a la ràdio de Sants-Montjuïc. 

Albert Casals, va nèixer l’any 1990, i amb només 5 anys, va patir mononucleosi, de la que en un principi es va curar, però que va derivar en una leucèmia que el va deixar en cadira de rodes. Lluny de quedar-se a casa, l’Albert, des dels 14 anys volta amb la seva cadira arreu del món.

Ha publicat dos llibres, “El món sobre rodes” i “Sense Fronteres“, i ha estat protagonista del documental Món Petit.

L’Albert Casals, farà una petita parada al programa “Els Insolvents” (dimarts de 20 a 21h), per explicar-nos moltes més coses de la seva vida.

 

 

Source URL: https://onadesants.cat/wp/2018/12/17/albert-casals-fa-parada-a-els-insolvents/


“El mentalista” Luis Pardo, en directe a LMQNP

by admin | novembre 21, 2018 14:22

Aquest dimecres 21 de novembre, visitarà els estudis de la ràdio de Sants-Montjuïc, el mentalista Luis Pardo, al programa presentat per Xavi Giner.

Luis Pardo, està considerat un dels millors mentalistes del segle XXI i ha estat reconegut amb el Primer Premi Nacional de Mentalisme (2004), otorgat per la SEI (Societat Espanyola d’Il·lusionisme)

Personatge mediàtic ha desenvolupat la seva carrera al teatre i als mitjans de comunicació. Entre les seves darreres fites està la que va realitzar l’1 d’octubre de 2011, quan va batre el rècord mundial de conducció a ceges de una moto. Va recorrer més de 7 km amb la seva Harley pels carrers de l’Hospitalet de Llobregat, amb una vena als ulls.

Luis Pardo, o “El Psychomago”, estarà a Ona de Sants-Montjuïc en directe, a l’espai La música que nos parió.

Podreu participar a través del telèfon del directe 93 4318408

Source URL: https://onadesants.cat/wp/2018/11/21/el-mentalista-luis-pardo-en-directe-a-lmqnp/


El dimecres, QIGONG a LMQNP

by admin | novembre 13, 2018 10:42

El dimecres 14 de novembre, el espai “La música que nos parió” LMQNP, entrevistarà dues dones especialitzades en QIGONG.

El “qigong” o “chi kung” pertany a les tècnques de medicina tradicional de la China, relacionades amb la ment, la respiració i l’exercici físic.

(https://es.wikipedia.org/wiki/Chi_kung[1])

Núria Leonelli i la Lizzete Salazar, ambes profesores del Instituto Qi Gong de Barcelona, ens explicaran que fan al Institut Qigong de Barcelona http://www.institutoqigong.com/[2]

La Lizzete Salazar, també es professora a Shoshinkan Dojo, l’entitat que va entrevistar fa unes setmanes el mateix espai

Núria Leonelli

Lizzete Salazar

Aquestes dues dones, explicaran els beneficis per la salut del Qi Gong.

Aquest dimecres, en directe a partir de les 21h.

Endnotes:
  1. https://es.wikipedia.org/wiki/Chi_kung: https://es.wikipedia.org/wiki/Chi_kung
  2. http://www.institutoqigong.com/: http://www.institutoqigong.com/

Source URL: https://onadesants.cat/wp/2018/11/13/el-dimecres-qigong-a-lmqnp/


Roser Amills visita LMQNP

by admin | novembre 7, 2018 10:34

Aquest dimecres 7 de novembre, l’escriptora, poeta i periodista Roser Amills, visita els estudis de Ona de Sants-Montjuïc.

Roser Amills, mallorquina, es una escriptora coneguda per els seus llibres sobre erotisme i sexualitat (Les 1.001 fantasies més eròtiques i salvatges de la historia (2012) Premi Omnium Cultural 2012) (M’agrada el sexe, 2013).

(Fotografia extreta de la web https://roseramills.com)

Ha col·laborat amb diferents mitjans de comunicació estatals i locals (IB3, La Xarxa, RNE, …) va rebre el Micròfon de Plata a l’any 2014. Es mare de dos fills i ensenya a ser feliç a molta gent.

Avui a les 22h, a l’espai La música que nos parió, Roser Armills, parlarà de llibres i felicitat, i respondrà a les preguntes i qüestions, que plantegen Xavi Giner i el seu equip.

Mes info sobre Roser Armills a https://roseramills.com

Twitter: @roseramills

Escucha”LMQNP 115 – “(re)Evolución femenina…”” en Spreaker.

Source URL: https://onadesants.cat/wp/2018/11/07/roser-amills-a-lmqnp/


Halloween vs. Castanyada i la ràdio

by admin | octubre 24, 2018 14:51

La tradició al nostre país es la tradicional castanyada, amb castanyes i moniatos; però en els darrers anys, les modes comercials intenten impossar-se amb la celebració anglosaxona del Halloween. També apareix la festa dels morts que es celebra a Mèxic, així que ara en comptes d’una forma de celebrar el pont de tots sants, en tenim tres de diferents.

Tots sants es una celebració d’origen celta, on els vius veneraven els morts (Samain). Al segle VII el papa Bonifaci va convertir aquesta celebració en catòlica.

En el món de la ràdio també es celebra tots sants o millor dit Halloween. Aquest 2018, fa 80 anys, un jove Orson Welles, va oferir a través de la CBS (Columbia Broadcasting Company), una adaptació radiofònica, de la novel·la de H.G.Wells “La guerra dels mons“. Aquesta adaptació va ser realitzada per Howard Koch, què després va obtenir un oscar pel guió de “Casablanca“.

La nit del 30 d’octubre de 1938, la companyia de ràdio teatre Mercury Theater on Air, dirigida per Orson Welles, va simular l’arribada d’essèrs d’un altre planeta a la terra.

https://archive.org/details/WarOfTheWorlds1938RadioBroadcast256kbps[1]

 

The Gastonia Daily Gazette (North Carolina), November 3, 1938

Al estat espanyol, amb motiu dels 50 anys de la emissió d’aquesta peça, Jose Manuel Soriano, va dirigir a Constantino Romero, Arseni Corsellas, entre d’altres a la Cadena Ser.  També l’any 2013, Ràdio Nacional d’Espanya, va fer una versió del mateix guió amb motiu del 75 anys, amb altres grans veus de la comunicació i el doblatge.

A la nostra ràdio, el dimecres 31, la nit de la Castanyada/Halloween, els companys de La música que nos parió”, ens oferiran un espai especial.

 

Endnotes:
  1. https://archive.org/details/WarOfTheWorlds1938RadioBroadcast256kbps: https://archive.org/details/WarOfTheWorlds1938RadioBroadcast256kbps

Source URL: https://onadesants.cat/wp/2018/10/24/halloween-vs-castanyada-i-la-radio/


Noves incorporacions a la ràdio en directe

by admin | octubre 4, 2018 14:25

Aquesta nova temporada de la ràdio, s’han afegit nous espais a la graella. Els dijous de 23 a 00h en breu podrem escoltar “La Humareda”, i els dimecres ha tornat després d’un any de descans “La música que nos parió”.

El dijous, després de l’espai esotèric “Arcannum“, s’ha estrenat ja, el programa d’humor “La Penúltima CF“, de 21 a 22:30h.

Aquests son alguns dels espais, sempre en directe, que s’han afegit a la programació de la primera ràdio de Sants-Montjuïc.

Si tu també vols fer un programa de ràdio en directe, envia’ns la teva proposta a programacio@onadesants.com i fes-te soci de la ràdio en directe de Sants.

Us hi esperem!!

Source URL: https://onadesants.cat/wp/2018/10/04/noves-incorporacions-a-la-radio-en-directe/


Parlem de Japó a LMQNP

by admin | octubre 3, 2018 14:46

Aquesta nit a les 22:30, La Música que nos parió, LMQNP, entrevistarà al Sensei Xavier Teixidó, director del Shoshikan Dojo[1]. Aquesta associació cultural japonesa, està situada al nostre barri, concretament al carrer de Rossend Arús, 6. 

Shoshinkan Dojo, té unes instal·lacions on es respira un ambient “japonés” en els seus 250 metres quadrats. A l’entrevista d’avui amb el Sensei Xavier Teixidó parlaran d’arts marcials i de cultura japonesa.

Si t’agrada el Japó, no t’ho pots perdre!!.

Endnotes:
  1. Shoshikan Dojo: http://shoshinkan.es/

Source URL: https://onadesants.cat/wp/2018/10/03/parlem-de-japo-a-lmqnp/


Diada Nacional de Catalunya

by admin | setembre 11, 2018 11:30

El dimarts 11 de setembre, la ràdio també celebra la Diada Nacional de Catalunya. Des de primera hora del matí, la música en llengua catalana, serà la protagonista del dia. Amb una selecció de temes musicals d’ahir i d’avui, Ona de Sants-Montjuïc, us acompanyarà durant tot el dia amb la connexió en directe amb els butlletins informatius de Catalunya Informació.

Us desitgem a tots una bona diada!!

 

Source URL: https://onadesants.cat/wp/2018/09/11/diada-nacional-de-catalunya/


Concurs de carrers de la Festa Major de Sants

by admin | agost 20, 2018 21:50

Aquesta es la llista dels carrers i els resultats segons el jurat oficial de la Festa Major de Sants 2018.

14 ROSSEND ARUS

13 VALLESPIR D’ABAIX

12 PLAÇA DE LA FARGA

11 VALLESPIR

10 ROBRENYO

9 ALCOLEA DE BAIX

8 FINLÀNDIA

7 GUADIANA

6 PAPIN (també s’ha emportat el premi a l’originalitat)

5 VALLADOLID

4 ROSÉS

3 ALCOLEA DE DALT

2 SAGUNT

1 GALILEU

 

Source URL: https://onadesants.cat/wp/2018/08/20/concurs-de-carrers-de-la-festa-major-de-sants/